Zigbee

 

ZigBee is een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is bedoeld als aanvulling op Bluetooth en Wi-Fi, het wordt gebruikt voor het doorsturen van sensorgegevens en voor (proces)besturing (monitoring & control),

 

Zigbee en RTLS

 

De technologie leent zich uitermate goed voor het tracken en tracen van producten. RTLS staat voor Real Time Location System. Via een netwerk van readers die slechts voorzien worden van stroom kunnen producten gevolgd worden over grote oppervlakken. Te denken valt daarbij aan objecten in scholen, ziekenhuizen en gevangenissen. Zelf als er een reader uitvalt, herstel het Zigbee readernetwerk zichzelf automatisch en wordt alle ontvangen data doorgegeven aan een centrale server via een andere reader uit het netwerk..

 

Zigbee sensoren

 

De ZigBee technologie kent een extreem laag energieverbruik en is prima te koppelen aan uw bestaande draadloze WLAN netwerk. Doordat het Zigbee netwerk op net een andere frequentie(band) werkt dan uw bestaande Wi-Fi netwerk, vindt er geen interferentie plaats en wordt uw bestaande infrastructuur niet onnodig belast. Met behulp van actieve tags(voorzien van batterijtje) kunnen objecten uitstekend worden gevolgd. Door het lage stroomverbruik gaan de tags veel langer mee dan 'traditionele' actieve tags.

 

Meer informatie vind u bij de ZigBee alliance op www.zigbee.org

Lees het volgende document over toepassingen in de zorg ZigBee in de zorg

 

Waarom alltrace

 

Wij beschikken over een ruime ervaring als het aankomt op het implementeren van een tracking systeem. Vanaf 1998 zijn wij betrokken geweest bij innovatieve logistieke concepten op basis van RFID. Kijk bij referenties om een indruk te krijgen van geslaagde projecten. Onze ervaring scheelt u tijd en doorlooptijd en we leiden u om de valkuilen van de RFID technologie heen. Wij hebben ervaring met LF, HF en UHF systemen met zowel actieve als passieve tags.