RFID

 

RFID staat voor Radio Frequentie Identificatie. Het is een technologie om objecten of mensen te identificeren met behulp van chips die op afstand worden uitgelezen.

RFID systemen worden opgebouwd uit de volgende onderdelen:

 

Tag / label / transponder / smartlabel:

De tag bevat een chip met daaraan gekoppeld een antenne samengebracht in een behuizing. De tag ontvangt een radiosignaal van een RFID antenne en gebruikt datzelfde signaal om gegevens, vaak een nummer, terug te zenden.

 

Antenne:

De antenne zendt een radioveld uit en ontvangt radiosignalen terug van de tag.

 

Reader:

De reader is gekoppeld aan de antenne. De reader verzamelt alle signalen die van de antenne(s) komen.

 

Middleware:

De middelware is een software-onderdeel dat de overgang verzorgt tussen de fysieke RFID infrastructuur en uw besturingslaag (MES, ERP, WMS etc.)

 

RFID systemen:

RFID systemen zijn nooit plug-and-play. Het afstemmen van systemen en processen op uw specifieke situatie en een gedegen testplan zorgen voor succesvolle projecten. Wij hebben daar uitgebreide ervaring mee.

 

Producenten

Wij hebben ervaring in het implementeren van apparatuur van de volgende producenten:

- Impinj

- Motorola

- Feig

- Caen

- Omron

- Power ID

 

Waarom alltrace

 

Wij beschikken over een ruime ervaring als het aankomt op het implementeren van een RFID systeem. Vanaf 1998 zijn wij betrokken geweest bij innovatieve logistieke concepten op basis van RFID. Kijk bij referenties om een indruk te krijgen van geslaagde projecten. Onze ervaring scheelt u tijd en doorlooptijd en we leiden u om de valkuilen van de RFID technologie heen. Wij hebben ervaring met LF, HF en UHF systemen met zowel actieve als passieve tags.

 

Informatie over RFID producenten:

 

Sense-HK

Sense

www.sense-hk.com

Sense is een leverancier van UHF RFID apparatuur en tags. De producten van Sense kenmerken zich door een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Hierdoor worden uw projecten ineens wel haalbaar.

 

Impinj

www.impinj.com

ImpinjĀ®, Inc. heeft haar hoofdkwartier in Seattle, USA en is een wereldspeler op het gebeid van UHF Generation 2 RFID oplossingen. De producten van Impinj voorzien in ongeĆ«venaarde performance , integratie mogelijkheden en effectieve kostenbeheersings mogelijkheden. Klanten overal ter wereld gebruiken Impinj producten in Supply Chain Tagging en Item Level Tagging toepassingen.

 

Feig

www.feig.de

Feig is een Duitse en tevens een van de grootste Europeese fabrikanten van RFID producten voor 125 kHz, 13,56 kHz en UHF frequenties. Feig

 

Caen

www.caen.it

Caen is een leading leverancier van UHF RFID apparatuur en tags. Caen produceert reeds 27 jaar hoogwaardige electronica apparatuur en vanuit die positie is een RFID productgamma ontwikkeld.

 

Omron

www.omron.com

Omron is een producent van RFID inlays, tags en readers. Vanaf begin jaren 80 ontwikkelt Omron hoogwaardige RFID systemen voor het automatiseren van productie processen en supply chains.

 

Motorola

www.motorola.com

Motorola is een producent van UHF RFID readers en handheld scanners. Hun apparatuur wordt veel gebruikt in warehouses en door logistiek dienstverleners.

 

UPM Raflatac

www.upmraflatac.com

UPM produceert RFID inlays die kunnen worden verwerkt in kaarten, pallets of labels. Het design van de labels wordt specifiek afgestemd op de behoefte van de klant om een optimaal leesbereik te garanderen.

 

Power ID

www.power-id.com

Power ID is een producent van semi-actieve labels. Doordat de labels constant in een actieve stand bevinden kunnen se sneller reageren op UHF signalen en is hun reikwijdte groter (tot 20m).

 

 

 

RFID Nieuws